Gravid visdom

Läste alla insändare på JUST NU. Kul! Det där om visdom var särskilt intressant. Tänkte dela med mig mina insikter om ökad visdom vid graviditet.

Jag har alltid varit en väldigt effektiv person, som gör allting i 100 knyck. Det är jag väl idag också, trots min stora gravida kropp som snart ska resultera i en liten parvel. En sak är dock annorlunda, kroppen har blivit oerhört otymplig - jag KAN inte göra saker i 100 knyck längre. Åh gud vad skönt!

Jag rekommenderar lägre tempo till alla!!! Jag drar fötterna efter mig på min dagliga promenad till och från jobbet - skönt (hinner tänka på ett och annat, och just nu lyssnar jag på en bok på vägen). Jag jobbar på som vanligt, fast jag hetsar inte upp mig längre - skönt. Allt jag gör, gör jag långsamt, och ändå får jag allting gjort - helt otroligt men sant!

Egentligen vill jag säga att min kropp har tvingat mig att sluta stressa i onödan. I och med denna insikt känns i princip all stress oerhört onödig. Jag lunkar på nu, vaggar fram genom livet, får allting gjort och fattar inte varför jag inte kommit på detta tidigare? Det måste vara graviditeten... Och hormonerna. Eller var det visdomstanden jag drog ut för 5 år sedan?

Aleksandra