Ett, Tu, Totti

I dag är det åter en konstig dag. Fungerar inte att göra något vettigt. Går mest omkring, studsar lite med boll och funderar på hur det bäst skall lösas.

Är för det första inte alls säker på att Tottis avstängning kommer att gynna vår backlinje. Vad vi alla vet är att Italien konstruerat sitt anfallsspel kring pagen från Roma. Hur det nu kommer att se ut kan ingen utomstående svara på, dock är den mest trovärdiga spekulationen att coach T släpper tanken på uppställningen 4-2-3-1.
Men vad som kommer istället vet bara Del Piero, Cassano, Fiore och Trapattoni. Mycket otrevligt! Denna ovisshet kan bli Italiens vassaste vapen.
En dansk tv-fotograf med en irriterande Wallraf ambition, var det han som kom att sänka Sverige? I kväll vet vi svaret.

Dessutom finns en betydande risk att loskan har en starkt mobiliserande effekt på ”Gli Azzuri” som hittills har uppträtt relativt ofokuserade. En Totti på dåligt humör hade neutraliserats och förnedrats av Jakobsson och Mellberg.
Men nu, i denna kris i anfallslinjen, sluts leden och sammanhållningen och offerviljan stärks.

Vad kan då du gör för att hjälpa till? Som jag ser det finns det två olika vägar att välja på.

1. Du ser till att systemet inte ruckas och försäkrar dig om att det vinnande konceptet bibehålls. Du lägger ut ett karbonpapper och kopierar ditt handlingsmönster från i måndags. Du sitter i samma hörn i soffa, dricker ur samma glas, bär samma tröja och går på toaletten både i halvlek och då det är 17 minuter kvar. Du är övertygad om att allt hänger ihop. Precis som en fjärils vingslag i Kina kan starta en storm i denna del av världen, kan dina handlingar här påverka Zlatans löpvillighet.

2. Du tar till dig golfaren Sam Torrances tankar om att en putter är gjord för att sänka ett visst antal meter, sedan är den förbrukad och måste bytas mot ny. Du är övertygad om att man i ett gruppspel i EM bara kan producera ett begränsat antal mål och misstänker att fem stycken i öppningsmatchen har tagit oss farligt nära gränsen. Dina tidigare ritualer och procedurer är uttjänade och du bryter ditt mönster och gör något annorlunda och oväntat. Kanske vänder på tröjan?

Oavsett vilken av dessa vägar du väljer så har de det gemensamma att de kräver din fulla övertydelse och tro. Saknas det är du förmodligen övertygad om att kvällens resultat inte har någon betydelse i detta EM och är beredd att ansluta till Gary Linekers koncisa konstaterande att: ”Fotboll är ett enkelt spel. Man spelar i 120 minuter och så vinner tyskarna på straffar.”

Uno deus est: Zlatan
Marvel